Bilgin Dizel 0(212) 653 3838


DÜNYANIN EN ÇOK ÜRETİLEN, EN UZUN ÖMÜRLÜ DİZEL MOTORU !!! ISUZU 4HK1 - 6HK1

DÜNYANIN EN ÇOK ÜRETİLEN, EN UZUN ÖMÜRLÜ DİZEL MOTORU !!! ISUZU 4HK1 - 6HK1

Yayınlanma Tarihi: 2016-06-13 13:43. Okunma 4027.


Isuzu, 4HK1 Motorunu dünyada gelişlen çevreci trendler ve düşlük işletim gideri ihtiyaçlarına paralel olarak dizayn etmiştir. Yeni nesil Isuzu motorları artan periyodik bakım aralıklarının yanı sıra düşlük yakıt tüketimiyle de ön plana çıkmaktadır. 4 silindirli sıralı direkt enjeksiyonlu, 5.2 litre hacminde, dünya dizel motor üretiminde daynıklılı¤ını ispatlamış.
Isuzu dizel motor, performansını ve torku artırmak amacıyla motor turbo ve inter cooler ile donatılmıştır ve kuru silindir gömlekleri ve krank mili ile birlikte dökme demir silindir bloğuna sahiptir. Common Rail yakıt enjeksiyon sistemi, AB regulasyonlarınca denetlenmesi gereken azot emisyonlarını minimum düzeye indiren su soğutmalı egzoz gazı devridaim sistemi (EGR) ve yanma odası değişikliği bulunmaktadır. Daha büyük motor hacmi common rail enjeksiyon sistemi ile birlikte 2600 devirde maksimumgüç çıkışını 155 HP veya 190 HP ve 1600 ile 2000 devir arasındaki sabit tork değerini Euro 4 emisyon gerekliliklerini karşılayan 419 Nm veya 513 Nm olarak artırmıştır.

Yeni nesil Isuzu Euro 4 Motorlarda DPD ve EGR Sistemleri kullanılmaktadır.

DPD (Dizel Partikul Tutucu) sistemi egzoz gazlarında bulunan partiküllerin (kurum, metaltoksitler) tutulmasını sağlar. Filtrede biriken kurum miktarı sınır değeri aştığında sistem, rejenerasyon denilen filtre içerisindeki kurumları yakma işlemini, otomatik olarak yapar.

DPD Sisteminin avantajları;

•DPD, egzoz sistemine ilave bir filtredir ve oldukça hafiftir.
•DPD Sisteminde Adblue gibi bir ilave sıvı maddesine ihtiyaç yoktur.
•DPD Sisteminin sıca¤a karflı bir duyarlılı¤ı bulunmamaktadır.

EGR (Egzoz Gazı Devridaim Sistemi) sistemi sayesinde ise motor yük şartlarına bağlı olarak egzoz gazlarının belirli bir miktarı tekrar çevrime alınmakta, böylelikle özellikle azot emisyonlarının azaltılması sağlanmaktadır.

kaynak : isuzu.com.tr


ISUZU 4HK1 - 6HK1