Bilgin Dizel 0(212) 653 3838


Bosch Dizel Teknolojisi ile Dinamik, Temiz ve Ekonomik Sürüş Keyfi

Bosch Dizel Teknolojisi ile Dinamik, Temiz ve Ekonomik Sürüş Keyfi

Yayınlanma Tarihi: 2016-06-13 13:54. Okunma 1435.


Günümüzde otomobillerden, sürüş keyfini artırmak için dinamik ve güçlü olmalarının yanı sıra, çevre dostu ve yakıt tasarruflu olmaları da bekleniyor. Dünyanın öncü otomotiv teknolojisi tedarikçilerinden olan Bosch, en son yenilikleriyle, tüm bu beklentilerin karşılanmasını sağlıyor.

Yüz yılı aşkın zamandır, Bosch ismi öncü teknoloji ve yenilikçi buluşlarla anılıyor. Yenilikçi yaklaşımı ve kalite anlayışını otomotiv teknolojileri alanına da yansıtan Bosch, otomotiv tarihinde çığır açan magneto ve dizel püskürtme gibi bir çok önemli buluşun sahibi. Bosch’un günümüz otomotiv teknolojisine sunduğu Common Rail dizel püskürtme sistemi, dizel araçların kullanımının artmasına katkı sağlıyor.
Bosch Dizel Sistemleri
Bosch, dizel motorları için püskürtme sistemi üretiminde dünyanın önde gelen markaları arasında yer alıyor. Bosch’un dizel sistemleri bölümü dünya çapında bir ağ dahilinde dizel sistemleri geliştiriyor, uyguluyor ve üretiyor. En yeni teknoloji ışığında üretilen bu sistemler, aracın daha dinamik, daha temiz ve daha ekonomik olmasını sağlıyor.

Common Rail
Common Rail ve benzeri yeni püskürtme sistemleri güç, temizlik ve sessizliği bir araya getirerek, sürücülere vazgeçemeyecekleri bir konfor sağlıyor. Bu avantajlar, şu an Batı Avrupa’daki sürücülerin %50’si tarafından kullanılıyor. “Ortak Boru” anlamına gelen Common Rail, aynı zamanda çağdaş ağır vasıtalarda ve gemi motorlarında da standart olarak bulunuyor.

Common Rail Nasıl Çalışıyor
Common Rail motorun yanma sürecini optimize ediyor, motorun çalışma özelliklerini daha iyi hale getiriyor ve emisyon düzeylerini düşürüyor. Sürekli dizel yakıt pompalanmasıyla basıncı yükseltilen bir distribütör borusu, tüm silindirleri beslemeye yetecek yakıtı içerisinde tutuyor. Püskürtme, enjektördeki 1,600 bar’a varan basınç altında gerçekleşiyor ve bu işlem en elverişli yanma sürecini elde edebilmek için ön püskürtme, ana püskürtme ve son püskürtme gibi birden fazla aşamaya ayrılabiliyor.

Common Rail’in Avantajları
Bosch’un bu ileri püskürtme teknolojisi, her zaman tam gereken miktarda yakıtı, tam doğru zamanda püskürttüğünden; gerçek dinamizm ve sessiz motor çalışmasını sürücülere sunuyor. Tüm bu özelliklere ek olarak, Common Rail, büyük çapta yakıt tasarrufu sağlıyor; çünkü Dizel araçlar Common Rail ile benzeri benzinli araçlardan %30 daha az yakıt tüketiyor. Emisyon düzeyinin düşmesine sebep olduğundan, çevre dostu ve temiz bir motora sahip olma avantajına da sahip.

Dizel Motorların Geleceği
Bosch mühendisleri 1997’den beri Common Rail sistemlerini geliştirerek, dizelin zaferlerle dolu ilerleyişine büyük katkıda bulundular. Kaynakların kısıtlı kullanımından, yükselen yakıt fiyatlarına, ve emisyon düzeyleri ile ilgili kanuni yaptırımlara kadar bir yığın olumsuz koşulun olduğu dönemde dizel; sağladığı düşük yakıt tüketimi, eriştiği geniş hız aralığı ve düşük CO2 düzeyleri ile geleceğin sürüş prensibi haline geliyor. Tabii, en son teknoloji dizel motorların sağladığı mükemmel hızlanmanın araç kullanmayı gerçekten bir zevk haline getirdiğini söylemeye gerek bile yok…


Bosch Dizel Teknolojisi ile Dinamik Temiz ve Ekonomik Sürüş Keyfi